Mitä myydä verkkokaupassa

Mitä myydä verkkokaupassa – parhaat vinkit vuodelle 2022

Myyt luultavasti jo tavaroita verkossa. Luultavasti myös ostat tavaroita verkossa. Useimmat ihmiset tekevät niin.

Sähköinen kaupankäynti on suurta. Se on suuri ja kasvaa nopeasti. Erään arvion mukaan vuoteen 2015 mennessä sähköisen kaupankäynnin maailmanlaajuinen myynti on yli 4 miljardia euroa vuodessa; vuonna 2003 se oli 1 miljardi euroa. Vuoteen 2020 mennessä sähköisen kaupankäynnin myynti on noin 6,3 miljardia euroa.

Kuten kaikki luetteloita lukeneet tietävät, sähköisessä kaupankäynnissä ei ole kyse vain tavaroiden ostamisesta ja myymisestä. Kyse on myös palvelujen myynnistä. Jos esimerkiksi ohjelmistosi avulla ihmiset voivat verkossa auttaa sinua lomakkeiden täyttämisessä, he maksavat, jos keksit, miten rahat kerätään.

Sähköisessä kaupankäynnissä ei ole kyse vain tavaroiden ostamisesta ja myymisestä. Kyse on myös palvelujen myynnistä. Jos esimerkiksi ohjelmistosi avulla ihmiset voivat verkossa auttaa sinua lomakkeiden täyttämisessä, he maksavat, jos keksit, miten keräät rahat.

Sähköisessä kaupankäynnissä on kyse markkinoinnista. Sinun näkökulmastasi katsottuna tärkeää on saada ihmiset ostamaan tuotteesi. Mutta kauppiaan näkökulmasta tärkeintä on saada asiakas ostamaan jotain.

Sähköisessä kaupankäynnissä on kyse täyttämisestä. Voit lähettää tavaroita hiiren napsautuksella. Itse asiassa voit usein saada sen heti. Mutta sinun on silti löydettävä paikka, jonne asia laitetaan.

Sähköinen kaupankäynti on monimutkaista. Sinun (tai toteuttajayrityksesi) on pidettävä kirjaa monista yksityiskohdista. Jos myyt verkossa, sinun on pidettävä kirjaa liikevaihtoverosta. Sinun on myös tiedettävä säännöt, jotka koskevat tavaroiden lähettämistä osavaltioiden rajojen sisäpuolella tai niiden kuljettamista ulkomaille. Sinun on myös pidettävä kirjaa palautuskäytännöistä.

Sähköinen kaupankäynti on kannattavaa. Monet kauppiaat ajattelevat niin. Mutta kaikki kauppiaat eivät ole kannattavia.

Mitä kannattaa myydä verkossa

Internet saattaa muuttaa kaiken, mutta joitakin asioita on edelleen vaikea myydä verkossa.

Internet on hyvä jakamaan tietoa, mutta surkea jakamaan ideoita. Ideat saapuvat hitaasti. Se tarkoittaa, että niitä on vaikea myydä, koska ihmisiä on vaikea vakuuttaa jostakin, jonka olemassaolosta he eivät edes tiedä.

Ajattele kirjoja. Kirjat saapuvat hitaasti. Kustantaja tilaa ne kirjapainolta, mutta kirja ilmestyy kirjakauppoihin vasta syksyllä, joskus myöhemmin. Kirjakaupan tilaus tulee kuukausia myöhemmin. Kirja viivästyy kuukausia, ja kun se saapuu, se on jo vanha uutinen.

Ideoiden myöhäinen saapuminen on yksi syy siihen, että kirjat myyvät edelleen. Kirjat saapuvat sen jälkeen, kun kustantajat ovat lopettaneet niiden markkinoinnin. Kustantaja on käyttänyt kuukausia kirjojen mainostamiseen, mainostanut niitä sanomalehdissä, aikakauslehdissä, katalogeissa ja julisteissa. Kun kirja saapuu, ihmiset ovat kiinnostuneita ja valmiita ostamaan sen.

Verkossa asiat ovat toisin. Voit myydä tuotetta, joka on jo olemassa. Voit myydä jotain, josta ihmiset jo tietävät. Mutta on vaikeampaa myydä ideoita, joiden olemassaolosta ihmiset eivät tiedä.

Verkossa tuotteesi saapuu heti ja se on ilmainen. Kun ihmiset käyvät sivustollasi ensimmäistä kertaa, he ovat valmiita ostamaan sen. Mutta se on vasta alkua.

Ihmiset käyvät sivustollasi löytääkseen asioita. Sitä varten heidän on vietettävä siellä paljon aikaa selaillen. Kun he löytävät jotain, josta he haluavat tietää, he haluavat ostaa sen. Mutta he ostavat sen vain, jos se on heidän mielestään sen arvoista.

Ihmiset eivät kuitenkaan maksa asioista verkossa. He maksavat asioista verkossa selaamalla.

Jos haluat myydä jotain verkossa, sinun on tarjottava hyvä kokemus.

Voisimmeko ottaa mallia Amazonista?

Useimmat ihmiset etsivät työtä, josta he pitävät tai jota he ainakin haluavat tehdä. Tällaisen työn löytäminen on vaikeaa. Sellaisen työn löytäminen, josta pitää ja jossa pärjää hyvin, on lähes mahdotonta.

Vuonna 2006 Fortune-lehti nimesi Amazon.comin Amerikan parhaaksi työpaikaksi. Tämä johtuu osittain siitä, että Amazonin työ- ja yksityiselämän tasapaino on niin hyvä, osittain siitä, että Amazon maksaa niin hyvin, osittain siitä, että Amazonin kulttuuri keskittyy niin paljon itsensä kehittämiseen, ja osittain siitä, että Amazonin työntekijät tuntuvat aidosti pitävän työstään.

Amazon on kuitenkin myös yksi Amerikan parhaista yrityksistä työskennellä, koska Amazon myy tavaraa. Ja paljon tavaraa.

Amazon.com myy kaikkea. Ruokakauppaosastolla on 50 000 tuotetta. Elektroniikkaosastolla on 100 000 tuotetta. Ja kirjaosasto on valtava: 15 miljoonaa nimikettä.

Amazon.com aloitti myymällä kirjoja. Vuonna 1997 se myi kirjoja verkkoluettelon kautta. Nykyään Amazon myy kirjoja, musiikkia, elokuvia ja tietokoneita. Se myy myös vessapaperia ja moottoriöljyä. Se myy matkapuhelimia ja renkaita. Se myy elintarvikkeita ja rautakauppaa. Ainoa asia, jota se ei myy, ovat autot.

Miksi Amazon myy niin paljon tavaraa? Koska Amazonin asiakkaat haluavat tavaraa.

Ideana on myydä sitä, mitä ihmiset haluavat ostaa. Amazonin asiakkaisiin kuuluu ihmisiä, jotka eivät koskaan ajattelisi ostaa kirjoja, ja ihmisiä, jotka ostavat 15 miljoonaa kirjaa vuodessa.

Amazonin kasvaessa se oppi myymään enemmän tavaraa halvemmalla. Amazonin kustannukset ovat alhaiset, koska sen liiketoimintamalli on tehokas.

Amazonin asiakkaat eivät ole tarpeeksi kokeneita tietääkseen, mitä tehokkuuden kaltaiset liiketaloudelliset termit tarkoittavat, mutta Amazonin liiketoiminta

Verkossa myytävien tuotteiden ABC

Verkossa myytävien tuotteiden perusluokkia on kolme: fyysiset tuotteet, tietotuotteet ja asiantuntijapalvelut. Fyysisiä tuotteita on helppo myydä verkossa. Kuka tahansa voi myydä niitä, eikä sinun tarvitse olla markkinoinnin asiantuntija. Kilpailet kuitenkin koko maailman kanssa, etkä voi toimittaa tuotteita maailmanlaajuisesti. Tietotuotteita on vaikeampi myydä verkossa. Tarvitset asiantuntemusta, mutta et kilpaile koko maailman kanssa. Lisäksi kilpailet ilmaisella tiedolla, jonka on oltava melko uskomatonta, jotta se houkuttelisi ihmiset maksamaan.

Sinun on siis tarjottava jotain, mitä ei saa ilmaiseksi. Ja sinun on tehtävä se niin hyvin, että ihmiset ovat valmiita maksamaan jopa enemmän rahaa kuin mitä he voisivat saada muualta. Asiantuntemus tietotuotteiden myynnissä on yksi tärkeimmistä taidoista, joilla voi tehdä rahaa verkossa. Se on ainoa taito, joka lähes kaikilla verkkokauppiailla on.

Ja asiantuntemuksen kehittäminen vie aikaa. Markkinoinnin oppiminen vie aikaa, ja Internet-markkinoinnin oppiminen vie aikaa. Vaatii aikaa oppia suunnittelemaan hyvä verkkosivusto, ja vaatii aikaa oppia kirjoittamaan hyvä kopio. Verkkokaupankäynti on helppoa verrattuna siihen työhön, jota oikeiden taitojen kehittäminen vaatii. Mutta se on vaikeampaa kuin miltä se näyttää. Ja jokainen, joka luulee, että verkossa on helppoa tehdä rahaa, myy itseään alihintaan.

On yksi vähemmän tunnettu tuoteryhmä, jota voi myydä verkossa, mutta se on suuri. Se on tuotteet ja palvelut, joita voit myydä muille yrityksille. Tähän kategoriaan kuuluu yleensä konsultointi, joka voi sisältää kaikkea pienistä projekteista, kuten yksinkertaisen ominaisuuden lisääminen verkkosivustoon, suuriin projekteihin, kuten kokonaisen osaston hallinnointi.

Riippumatta siitä, millaista tuotetta myyt, on olemassa joitakin perussääntöjä, joita on noudatettava. Ensinnäkin, älä myy roskaa. Ihmiset eivät osta sitä. Toiseksi, ole ammattimainen. Käytä omaa nimeäsi. Lähetä sähköpostia, joka osoittaa, että kunnioitat asiakkaitasi. Kolmanneksi, tarjoa tuotetta tai palvelua sellaisella hinnalla, että se on sinulle kannattavaa. Neljänneksi, tee siitä helppoa.